Kestävä kansainvälinen historiamatkailu.
Kustaa III – Sprengtporten – Katariina II

Ohjelma

Kaakkois-Suomi – Venäjä CBC 2014–2020

Ohjelman päätavoite

Houkutella yrityksiä investoimaan, paikallistamaan ja toimimaan ohjelma-alueella

Hankkeen tarkoitus on

kehittää kansainvälistä historiamatkailua.

Hankkeen tavoite on

kehittää tutkittuun historiatietoon sekä Suomen ja Venäjän yhteiseen kulttuuriperintöön perustuvia vastuullisia matkailutuotteita ja -palveluja yrityksille.

Hankkeen pääpersona on

Georg Magnus Sprengtporten – kahden suurvallan hallitsijan kenraali

Taiteilija: Geitman, Egor (Georg Johann) (1800 – 1829), alkuperäisestä George Doe (1781-1829). Koko 31,2 x 24,5 cm. Paperi, litografia. Kokoelma: Valtion Eremitaasi (Pietari, Venäjä). Lähde: hermitagemuseum.org

Hankkeessa on kaksi vaihetta. Ensimmäiseen kuuluu tutkimustyöt Suomen ja Venäjän arkistoissa ja kirjastoissa, matkailutuotteiden ja -palvelujen kehittäminen sekä virtuaalisen museon luominen.

Toisessa vaiheessa rakennetaan ja kunnostetaan Ristiinan sotakoulua, johon rakennetaan uusia osa. Sen lisäksi jälleenrakennetaan Sprengtporten-huone. Venäjän puolella on tarkoitus perustaa kolme historiallista työpajaa sekä historiallinen näyttely.

Tuotteiden kehittelyyn innostetaan mukaan myös nuoria. He saavat tietoa historiasta ja oppivat tiedonhaun ja tiedon soveltamisen taitoja. He saavat oppia myös matkailuyrittäjyydestä ja matkailuun liittyvästä tuotekehittelystä.

Hankkeen toteutusaika

01.11.2020 – 31.10.2022

Kokonaisbudjetti

894 730 €

Rahoitus

Ohjelmaa rahoittavat Euroopan Unioni, Venäjän Federaatio ja Suomen Tasavalta